LEARN CONTINUOUSLY

求職情報や説明会の告知・実施サポートにより
豊富な人財と直接出会えるチャンス

スマホの影響 Ảnh hưởng của điện thoại thông minh စမတ်ဖုန်းများ၏ လွှမ်းမိုးမှု

スマホの影響

スマホが普及している現代においては、気が付かないうちに 1 日のプライベートな時間を失っているかもしれません。

プライベートな時間のスマホ使用は、私たちにとって有益な時間よりも、有益でない時間の方が多いと思います。

 

ご存知のように、家族や友達と会っているときもいつもスマホを使っています。バスの中、ショッピングモール、喫茶店など、いろいろな場所を見渡すと、スマホを使っている人が多いでしょう。

 

スマホを使いすぎると集中力も低下し、目も痛くなり、それに睡眠不足などの体調不良といった身体的悪影響を及ぼします。それだけでなく家族や友人との人間関係も希薄になり、うつ病などの精神疾患に陥るケースもあります。

 

それでは、良くも悪くもあるスマホをどう使ったら良いでしょう?

最善の方法は、スマホを視界から遠ざけて見えないようにすることです。次に、自分が守れる時間のルールを決めておきましょう。また、スクリーン タイムアウトを設定したり、タイマーやアラームをかけておいたりすることをお勧めします。スマホを適切に使用し、スマホに翻弄されないようにしましょう。

Ảnh hưởng của điện thoại thông minh

Cùng với sự phát triển nhanh chóng và phổ biến rộng rãi của điện thoại thông minh (smartphone), chúng ta đang dần bị nó lấy mất thời gian quý giá trong một ngày lúc nào không hay.

Dành quá nhiều thời gian riêng tư vào việc sử dụng điện thoại thông minh thực ra là việc “lợi bất cập hại”.

Các bạn hẳn cũng thấy khung cảnh này quen thuộc chứ: trong những buổi tụ họp với bạn bè, trong những bữa liên hoan gia đình, thau vì nói chuyện cười đùa vui vẻ với nhau thì người ta cắm đầu vào màn hình điện thoại. Trên xe bus, ở trung tâm thương mại, trong quán café,…ở đâu cũng thấy những người đang chăm chú lướt điện thoại.

Khi sử dụng điện thoại quá lâu bạn sẽ cảm thấy khả năng chú ý giảm sút, đau mắt, dễ mất cân bằng giấc ngủ, và nhiều hệ lụy sức khỏe khác. Ngoài ra thì việc dành quá nhiều thời gian sử dụng điện thoại thông minh sẽ khiến bản thân mất đi kết nối với người thân và bạn bè, tâm trạng bất an, thậm chí có thể dễ cáu giận và dẫn đến các bệnh lý như suy nhược thần kinh, trầm cảm.

 

Vậy chúng ta phải làm thế nào để sử dụng điện thoại thông minh một cách hiệu quả?

Biện pháp cải thiện có thể bắt đầu từ việc giảm thời gian nhìn vào màn hình điện thoại. Hãy quy định cho bản thân một khoảng thời gian nhất định để sử dụng điện thoại. Một số điện thoại có thể cài đặt chế độ hẹn giờ tự động tắt màn hình khi đến giờ đã được hẹn trước, bạn có thể tận dụng tính năng này để quy định thời gian sử dụng điện thoại.

Hãy sử dụng điện thoại thông minh thay vì để nó “sử dụng” chúng ta!

စမတ်ဖုန်းများ၏ လွှမ်းမိုးမှု

ကျွန်တော်တို့ဒီနေ့ခေတ်မှာ ဟန်းဖုန်းတွေတွင်ကျယ်လာတာနဲ့အမျှ ကျွန်တော်တိုရဲ့ တစ်နေ့တာကိုယ်ပိုင်အချိန်တွေပျောက်ဆုံးနေကြတာကို သတိထားမိကြလားမသိဘူး။ ကျွန်တော်တိုတွေဟာ ကိုယ်ပိုင်အချိန်တွေမှာ ဖုန်းတွေသုံးနေကြပေမဲ့ အကျိုးရှိတဲ့အချိန်တွေထက် မိမိအတွက် အကျိုးမရှိတဲ့အချိန်တွေက ပိုများနေကြမယ်ထင်ပါတယ်။

 

အားလုံးသိကြတဲ့အတိုင်း ကျွန်တော်တိုသူငယ်ချင်းတွေဆုံကြတဲ့အခါလည်း ဖုန်းပဲကြည့်နေကြတယ်။ ဘတ်စ်ကား ပေါ်ပဲဖြစ်ဖြစ် ဈေးဝယ်စင်တာပဲဖြစ်ဖြစ် ကော်ဖီဆိုင်တွေပဲဖြစ်ဖြစ် နေရာတော်တော်များများကို ကြည့်လိုက်ရင် ဖုန်းသုံးနေတဲ့သူတွေကိုတော်တော်များများတွေ့ကြမယ်ထင်ပါတယ်။

 

ဖုန်းသုံးတာများရင် အာရုံစူးစိုက်မှုတွေလျော့နည်းလာမယ်၊ မျက်စိတွေနာလာမယ်၊ အိပ်ရေးမဝတာတွေဖြစ်လာမယ် စတာတွေက အားလုံးသိပြီးထားပြီးသားတွေ ဖြစ်တဲ့ ရုပ်ပိုင်းဆိုင်ရာ ထိခိုကမှုတွေပဲဖြစ်ပါတယ်။ မိသားစု သူငယ်ချင်းတွေကြားကဆက်ဆံရေးတွေ ပျောက်ဆုံးလာတာမျိုးတွေ၊ စိတ်မတည်မငြိမ်ဖြစ်တာမျိုးတွေ၊ စိတ်တိုတတ်လာတာမျိုးတွေက စိတ်ပိုင်းဆိုင်ရာထိခိုက်ပျက်စီးမှုတွေပဲ ဖြစ်ပါတယ်။ ကောင်းတာကော ဆိုးတာကော ဒွန်တွဲနေတဲ့ စမတ်ဖုန်းတွေကို ကျွန်တော်တို ဘယ်လိုသုံးကြမလဲ?

 

အကောင်းဆုံးနည်းကတော့ ဖုန်းကိုကျွန်တော်တိုမျက်စိအောက်ကအဝေးဆုံးနေရာမှာထားလိုက်ပါ။ နောက်တစ်ခုက ကျွန်တော်တိုကိုယ်တိုင်လိုက်နာနိုင်မဲ့ သုံးမဲ့အချိန်စည်းကမ်းလေးကို ချထားလိုက်ပါ။ Screen Time Outလုပ်တာတို့ Timingပေးထားတို့လည်း လုပ်ကြည့်ဖိုလည်းတိုက်တွန်းချင်ပါတယ်။

ကျွန်တော်တို့ကသာ စမတ်ဖုန်းကို အသုံးချတာဖြစ်ပြီး စမတ်ဖုန်းက ကျွန်တော်တို့ကို အသုံးချသွားတာမျိုးမဖြစ်စေဖို့ တိုက်တွန်းလိုက်ရပါတယ်ခင်ဗျာ..